Achtergrond
7 december 2009

Klantenspecifieke industriële Pc’s

Waarom niet een standaardcomputer zo uit het schap.

HPS Industrial is specialist op het gebied van industriële computers en rackmount servers. Het bedrijf levert systemen in Nederland en België die volgens klantspecificatie worden samengesteld. Hierbij werken ze nauw samen met de verschillende productspecialisten. Zij zijn dan ook de juiste mensen om duidelijk te maken wat de voordelen van een industriële PC zijn ten opzichte van een bureau-Pc.

De snelle wereld van de thuis- of bureaucomputer is niet te vergelijken met die voor de industrie. In de industrie is het een vereiste dat computers niet veranderen nadat eenmaal een keuze is gemaakt. Dit lijkt raar, maar is het in feite niet. In de industrie wordt de computer ingezet om bijvoorbeeld een machine te besturen – machines die vaak groot en duur zijn en een levensduur hebben van tientallen jaren. Deze levensduur geldt dan natuurlijk ook voor de besturing van de machine, want maar heel zelden zie je dat na een aantal jaar dit deel van de machine compleet vervangen wordt door een nieuwere besturing. De oorzaak daarvan is veelal simpel. Met een nieuwe besturing gaat de machine meestal niet sneller werken, waardoor de overstap naar een snellere computer eigenlijk niets oplevert.
Door dit feit is het belangrijk dat de basis van de besturing niet alleen zelf een lange levensduur heeft, maar dat ook de diverse componenten gedurende langere tijd leverbaar blijven. Elektronica heeft immers niet het eeuwige leven, hetgeen inhoudt dat na vijf jaar een defecte print nog altijd snel te vervangen is door een nieuw exemplaar zonder last te hebben van allerlei veranderingen op hardwareniveau.
Om geen last te hebben van de problemen die kunnen optreden wanneer verouderde apparatuur gerepareerd moet worden, is het verstandig om in zee te gaan met een leverancier die hierop ingericht is en beschikt over de vereiste kennis om bij problemen tot een geschikte oplossing te komen. In de snel veranderende Pc-wereld is het immers ondoenlijk om voor servicedoeleinden grote voorraden reserveonderdelen aan te leggen. Daarbij komt dat er altijd wel andere manieren zijn om tot een oplossing te komen die qua functionaliteit hetzelfde doet zonder meteen grote ingrepen te moeten doen in de besturingshardware.

Voor het complete artikel klikt u hier

Meer nieuws van HPS Industrial BV